Bir Yarginin Nesnesiyle Olan Uygunluk Durumuna Ne Ad Verilir

Hadi öğrenelim

Bir Yarginin Nesnesiyle Olan Uygunluk Durumuna Ne Ad Verilir. Geleneksel tanıma göre “önerme”, “yargı” bildiren yani bir şeyin bir özelliğe sahip olup olmadığını ya da belirli bir durumda bulunup. Bu görüş ilk defa platon ve aristoteles tarafından.

9. Bir popülasyonda, belirli kalıtsal özelliklere s... Biyoloji
9. Bir popülasyonda, belirli kalıtsal özelliklere s... Biyoloji from kunduz.com

Bir yargının nesnesi ile olan uygunluk durumuna “coğrafi uygunluk” ya da “objektif. Ayrıca idare de, yönetiminde sağlam esaslara dayanmak ister. Yargının nesnesiyle olan uygunluğuna bilgi doğrusu denir.

Örneğin Yağmur Yağıyor Önermeleri Gerçeklikle Uyuşuyorsa Doğru,Uyuşmuyorsa Bu Önermeler Yanlıştır.


Web geleneksel olarak, ‘doğruluk nedir?’ sorusuna, “bilginin nesnesine uygunluğudur” veya “gerçekliğe uygun düşen önerme ve kuramlardır” yanıtı verilmiştir. Web bir yargının nesnesiyle olan uygunluk durumuna ”bilgi doğrusu” adı verilmektedir. A) hukuk boşluğu b) kural içi boşluk

Ayrıca Idare De, Yönetiminde Sağlam Esaslara Dayanmak Ister.


Dilden çıkan ile gerçeklikte var olan durumun birbirine. Bu ölçüte göre öne sürülen ifade, bildirdiği şeyin nesnesiyle örtüşüyorsa doğrudur. Web bilinçsiz ön yargı, herhangi bir bireye ya da olaya karşı yeterli gözlem ve bilgi olmaksızın bir yargıya sahip olma durumudur.

Web Bu Tanımdaki Bilgi, Nesnesiyle Uygunluk Içindedir.


Geleneksel tanıma göre “önerme”, “yargı” bildiren yani bir şeyin bir özelliğe sahip olup olmadığını ya da belirli bir durumda bulunup. Web bir yargı nesnesine yani gerçeğe uygunsa bilgi doğrusu olarak tanımlanır. Web felsefede uygunluk bir doğruluk ölçütüdür.

Bu Terime Göre Gerçeklikte Bulunan Her Şey Ona Atfedilen Yargıyla.


Web bir önerme ancak ve ancak kendisine dayanak olan varlığın durumuna uygun oluyorsa doğrudur. Gizli ya da örtülü ön yargı olarak da. Web fakat, bu hükümde, hukuka uygunluk nedenlerinin maddi koşullarında yanılgının kast mı yoksa kusur üzerinde mi etkili olduğu hususunda bir açıklık bulunmadığı gibi;

Buna Göre Aşağıdakilerden Hangisi Bilgi Doğrusuna Örnek Olamaz?


Web öğrencilerin grup içerisinde birbirlerine ödevlerinde yardımcı oldukları,bilgi paylaşımı yaparak yeni arkadaşlar edindikleri sosyal eğitim portalıdır. Yargının nesnesiyle olan uygunluğuna bilgi doğrusu denir. Bu ölçüte göre öne sürülen ifade, bildirdiği şeyin nesnesiyle örtüşüyorsa doğrudur.